Konzervy pro psy - Marp Variety Single

Jestli existuje zaručený způsob, jak psím mazlíčkům zvednout náladu, stačí před nimi zamávat konzervou. Nebo tak to alespoň funguje u nás. Jak ale doopravdy poznat ty, které našim nejmilejším kamarádům doopravdy prospívají? Tak na to jsme se zaměřili v dnešním článku.

jak-vybrat-kvalitni-konzevu-1

Masové konzervy pro psy jsou fantastické. Psi je milují, dají se kombinovat s granulemi a spolu se správnými pomůckami psa zabaví na několik hodin. Na trhu jich v dnešní době najdete opravdu velké množství. Od značek, které vídáte v televizních reklamách, až po ty, jejichž jména oplývají tajemstvím. Pokud je však konzerva pro psy nedílnou součástí vašeho krmení, měli byste dbát na to, je-li pro psa vámi vybrané krmení to pravé.

 

Podle čeho vybírat masové konzervy pro psy?

Transparentní složení

Při výběru konzerv pro psy se nesmíte spokojit s neutrálním označením (např. maso a vedlejší výrobky). Kvalitní masová krmiva se totiž nebojí kompletní složení výrobku odhalit. Místo toho se podívejte tam, kde je uveden druh masa, konkrétní příloha a případné složky jako bylinky či olej.

Nejvyšší podíl konzervy by mělo tvořit maso

Stejně jako je to s lidskými potravinami, i pro masové krmení platí, že surovina napsaná na prvním místě je ta, které je v celém výrobku nejvíc. A i zde platí, že čím více je masa v konzervě, tím lépe. Pro kompletní výživové spektrum byste však měli dbát na to, aby se v krmivu objevily i takové složky, jako třeba zelenina, ovoce, bylinky či oleje. Z čistého masa by váš mazlíček nikdy nedostal kompletní vyváženou stravu.

jak-vybrat-kvalitni-konzevu-2

Monoproteinové konzervy pro alergiky

U masa, respektive proteinu, ještě chvilku zůstaneme. Čím dál častěji si totiž získávají oblibu konzervy monoproteinové. Což jsou ty, které obsahují pouze jeden druh masa, například tuňáka nebo králíka. A proč jsou tak zajímavé? Mohou být skvělou alternativou pro pejsky trpící nějakým druhem potravinové alergie – neobsahují totiž ani špetku obilovin a už od prvního pohledu víte, jaké masíčko se ve výrobku skrývá.

Nenechte se ovlivnit reklamou

Odolat skvěle navržené reklamě na psí konzervy je těžké. Na dobrou pověst z televize však nemůžete jako majitel spoléhat. Značky si velice často platí nemalé peníze za marketing místo toho, aby svou pozornost věnovali výše zmíněnému složení.

Kupujete si několik let stejnou značku, protože dřív byla perfektní? Management a vedení se může v průběhu let změnit. Z toho důvodu nikdy nezapomínejte čas od času otočit obal a zkontrolovat si, jestli je váš výběr stále ten nejlepší.

Co by konzervy neměly obsahovat:

  • chemické konzervanty
  • barviva
  • sůl
  • umělé stabilizátory
  • vysoké množství obilovin
  • příliš lahodné aroma je způsobeno dochucovadly

 

Proč milujeme konzervy Marp?

U nás v Tamer shopu jsme hledali konzervy pro psy, které by splňovaly všechny výše uvedené parametry, a navíc měly naprosto excelentní chuť.

Naštěstí jsme narazili na unikátní českou značku MARP, které jsme od začátku propadli. Konzervy Marp Variety Single obsahují 99 % bílkovin ze živočišných zdrojů s důrazem na jeden druh. To znamená, že v těchto výrobcích nenajdete příměs něčeho jiného. Monoproteinový druh konzerv také velice dobře snáší mazlíčci s potravinovými alergiemi. S transparentním složením si navíc můžete být vždy jistí, čím svého hafana krmíte.

Díky svému kvalitnímu složení se mohou dávkovat samostatně, ale velice dobře se hodí i v kombinaci s granulemi. Navíc neobsahují žádná umělá barviva, konzervanty či jiné chemikálie pro „zlepšení“ chuti.

jak-vybrat-kvalitni-konzevu-3

Zpestřete své krmení

Jak už jsme trochu nakousli výše, konzervy pro psy se mohou skvěle kombinovat s granulemi. Ideální je, pokud zvolíte oba produkty stejné značky. Existuje však způsob, jak krmení udělat ještě víc zábavné a atraktivní.

Zpomalovací misky a lízací podložky

Máte-li doma nadšeného jedlíka, který by pro kus žvance udělal cokoli, máme pro vás perfektní způsob, jak z této radosti vytěžit maximum. Rozdělte krmnou dávku a část „namačkejte“ do lízací podložky.

A co pak? Pak už jen nechte vašeho chlupáče, aby si hrál! Přesně, tak jednoduché to je.

Skvělý tip máme ale i pro všechny majitele čtyřnoháčů, kteří místo obyčejného žvýkání potravu rovnou hltají. To je totiž problém, který může způsobit celou řadu zdravotních komplikací. Naštěstí dnes existují takzvané zpomalovací misky, které jsou členité a motivují psa k umírněnější konzumaci potravy. Navíc právě konzervy jsou k tomuto typu krmení jako stvořené, takže doporučujeme vyzkoušet!

 

Jak konzervy Marp správně skladovat?

Fantastické masové konzervy pro psy už máte? Pak je otázka, jak s nimi v domácích podmínkách naložit. Toto jsou základní postupy, jak s nimi zacházet, abyste svému chlupáčovi dopřáli vždy to nejlepší:

Když k vám konzervy dorazí domů

Pokud si objednáváte konzervy do zásoby, skladujte je na místě, kde je teplota mezi 10 až 38 stupni. Nikdy takové krmivo nezamrazujte. Mohlo by totiž změnit svou strukturu i chuť.

Když se konzerva otevře a nesní se celá

Konzervy Marp po otevření nenechávejte jen tak venku. Místo toho je dejte do ledničky – takto si zachovávají vlhkost a zamezíte jejich rychlejšímu kažení.

Skvělou vychytávkou jsou rovněž speciální víčka, kterými můžete konzervu pro psy zabezpečit a tím zamezit i rozšíření pachu uvnitř chladničky.

Když váš mazlíček nechá část krmiva v misce

Ačkoli se tomu nedá moc uvěřit, jelikož konzervy Marp milují snad všichni pejsci, může se stát, že váš chlupáč nesní všechno. V takovém případě nechte misku pro psy venku se žrádlem maximálně čtyři hodiny (při teplotě vyšší jak 10 stupňů).

Pro zachování veškerých hygienických předpisů také nenechávejte otevřené masové konzervy pro psy v ledničce déle jak týden. V takovém případě ztrácí živiny a mohly by se začít kazit.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.