Pes jako parťák pro vaše zimní aktivity? Samozřejmě

Chcete si zimu užít naplno a vyrazit na víkendovou túru, na běžky, nebo na skialpy? A proč to nezkusit rovnou se svým čtyřnohým přítelem? Díky odolnému a kvalitnímu vybavení od Tameru můžete vzít svého mazlíčka i do náročnějších podmínek. Ať už plánujete dlouhé výlety do zasněžené přírody nebo jen krátkou procházku na místní kopec, váš pes může být skvělým společníkem, se kterým zažijete nečekané dobrodružství.

zima-aktivity-1 (1)

Na co si dát při zimních radovánkách se psem pozor?

Určitě bychom měli být obezřetní na zmrzlý nebo hluboký sníh. Ten může být nebezpečný nejen pro nás, ale také pro našeho parťáka. Lehce může utrpět zranění, a to například v podobě nataženého svalu. Vždy přizpůsobte rychlost pohybu schopnostem vašeho psa. Pamatujte, že se bude snažit vám za každou cenu stačit ve vašem tempu, a to pro něj nemusí být bezpečné.

Doporučujeme vybrat aktivity, které nejsou pro psy příliš náročné. Vhodné jsou především zimní túry, protože chůze je pro psa stejně přirozená, jako pro člověka. Ideální je vyhnout se nebezpečným trasám. Případně můžete zkusit s vaším mazlíčkem běžky. V takovém případě si ověřte, zda jsou běžkařské trasy vhodné pro psy – ne všude mohou. Nikdy však nesmíte zapomenout na dostatečné vybavení

Neobejdete se bez základního vybavení pro pejsky

Klíčové je pro zimní aktivity s vaším mazlíčkem kvalitní lanové vodítko. Proč si vybrat právě lanové? V zimních podmínkách je nezbytné mít vodítko, které je odolné, ale zároveň pohodlné pro vašeho psa a snadno se ovládá. Lanová vodítka Tamer jsou vyrobena z horolezeckého lana, což zajišťuje jejich vysokou odolnost a spolehlivost. Jejich design je zaměřen na komfortní držení a poskytují uživatelům snadnou kontrolu nad psem. Díky intuitivnímu posuvnému systému si navíc můžete snadno nastavit délku vodítka podle aktuální situace.

 zima-aktivity-2

Pro pejska je důležité vybrat pohodlný postroj. Pokud v něm bude váš pes trávitněkolik hodin během dlouhých zimních procházek, je důležité vybrat takový, který mu bude maximálně vyhovovat. Doporučujeme ručně vyráběné postroje pro psy od Tameru, které jsou navrženy s ohledem na ergonomii a pohodlí vašeho mazlíčka. Vyrobeny jsou z měkkých, prodyšných materiálů, které navíc rovnoměrně rozkládají váhu psa, to vám usnadňuje jeho vedení. Kromě toho jsou postroje opatřeny reflexními prvky pro zvýšenou bezpečnost – to oceníte především v zimě, kdy se brzy stmívá.

Zvládnout můžete i náročné podmínky

Pro milovníky dobrodružství a výzev, kteří si užívají zasněženou zimní krajinu, je důležité mít správné vybavení jak pro sebe, tak i pro čtyřnohého parťáka. Je nezbytné zajistit mu přístup k nezmrzlé vodě po celý den, obzvláště během dlouhých výšlapů. Dostatek vody je klíčový pro prevenci dehydratace a udržení vitality vašeho psa. Je důležité si uvědomit, že i v chladných podmínkách může dojít k dehydrataci.

 zima-aktivity-3 (1)

Ideálním řešením jsou cestovní lahve s miskou v jednom, protože jsou praktické a šetří místo, to je velkou výhodou právě na cestách. Lahve mají objem 600 ml, tedy dostatečný pro většinu psů. Obrovskou výhodou je, že nevypitou vodu můžete snadno vrátit zpět a šetřit ji. Cestovní láhev jednoduše připevníte k batohu nebo pásku díky praktickému poutku.

Jestliže teplota venku příliš klesne nebo máte krátkosrsté plemeno, měli byste pejskovi dát kvalitní zateplený obleček. Ten může mít klidně po celou dobu. A jak poznáte, že je vašemu čtyřnohému parťákovi zima? Jednoduše podle toho, že se třese nebo odmítá jít dál. Je důležité pejska zahřát a dostatečně obléct, protože mu může hrozit podchlazení

GSP lokátor pro psy, kteří rádi běhají volně

Můžete mít sebelépe vycvičeného psa, ale vždy existuje riziko, že se zaběhne. To je nebezpečné za normálních podmínek, natož při zimní lesní túře. Aby byl váš pes vždy bezpečně pod dohledem, doporučujeme použít GPS lokátor s moderními funkcemi, který vám umožní sledovat jeho polohu v reálném čase. Jako doplněk pro lepší viditelnost za šera a ve tmě, je vhodné mít pro psa také silné světlo Orbiloc.

Myslete na detaily

Nezapomínejte si přibalit takové detaily, jako jsou například přírodní zdravé pamlsky vyrobené z čerstvých surovin. Váš pes si zaslouží během cesty odměnu. Ostatním uděláte zase radost, když budete sbírat exkrementy, ideální jsou k tomu kompostovatelné pytlíky, které nezatěžují přírodu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.