Jak vybrat lanové vodítko

Lanové vodítko a jak jej správně vybrat?

Nejčastějším problémem je výběr barvy vodítka, co si budeme povídat, ale o tom až později. :-) 

Prvním faktorem výběru by spíš měla být velikost vašeho pejska.

Pokud máte štěňátko, které jste si zrovna přivezli domů, měli byste zvolit velikost vodítka mini. Lano o průměru 6mm utáhne i velkého psa, ale jeho velkou výhodou je, že je pro pejska lehké, tedy ideální pro jeho tělesnou váhu. Nebude jej také tolik vnímat - ideální velikost pro naučení pejska na vodítko. Lana pro velikost "střední a velký pes" jsou už pro větší chlupáče. U velikosti "střední pes" se můžeme pohybovat v orientační váze psa 6-20kg a u velikosti "větší pes" 10-50kg. Rozdíl je v tloušťce lana (1-2mm) a velikost "větší pes" většinou doporučujeme u silnějších psů, tahačů a těm co nevadí "větší tíha" vodítka. 

 

Dále byste měli zvážit:

Dalším faktorem je správná délka vodítka pro pejsky.

Nabízíme hned několik variant a u vodítka EASYLONG lidé nejčastěji volí variantu 2,5m a 3m.  U klasického vodítka zase 175cm. To jsou obecná čísla, ale zase je potřeba na vše koukat individuálně. Štěňátka, která se teprve vše učí, potřebují prostor k čuchání a snažíme se je učit netahat na vodítku* - tu volíme vodítka delší a postupně je zkracujeme (3m / 3,5m / 4m). Dlouhé vodítko využijí i ti, kdo mají prostě rádi svůj prostor. Naopak, pokud váš pejsek spíš chodí u nohy, nebo kolem vás, nebo se pohybujete spíš ve městě a potřebujete ho mít blízko u sebe - vodítko okolo 2m / 2,5m bude pro vás ta správná volba.

* TIP: Mrkněte na Online kurz Roberta Zlochy.

Závěrem lze ještě dodat, že žádný pejskař doma nemá jen jedno vodítko :-) Takže mít doma vodítko na noční venčení, do města, na parádu, do lesa ... růžové, modré, neutrální černé ... no není to ostuda, ani nic nenormálního :-)

Chybí vám nějaká informace pro správný výběr? Napište nám na našem Instagramu a rádi vám na vše odpovíme.

Naše lanová vodítka prodávají v každé prodejně SuperZoo jak v Čechách tak na Slovenku a tam vám s výběrem rádi poradí osobně a najdete tam i mix barev vodítek, které třeba tu na e-shopu nemáme. Podívejte se na seznam prodejen.

 

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.