Zábava a nadšení na několik hodin. To je kouzlo plnících hraček pro psy

Psí hračky na pamlsky nám seslalo samo nebe. Skvěle zabaví, když nejste doma, pomáhají s odreagováním a vyvolávají intenzivní pocit štěstí. Na trhu jich najdete obrovské množství, a proto je důležité si z nich vybrat ty, které vašemu chlupáčovi budou sedět nejvíc. Jak na to? To se dozvíte v našem článku!

plnici-hracky-pro-psy-1

Zdroj: e-shop

Hračky na pamlsky pro psy zažívají obrovský boom. Ve zverimexech, ale hlavně na internetu, jich dnes najdete neuvěřitelně velké množství. Pestré barvy, zábavné tvary, to vše láká dnes a denně majitele čtyřnohých mazlíků ke koupi. Než se ale vydáte na svou první tour, zastavte se. Ne každý tvar, byť ten nejroztomilejší, je vhodný pro každého pejska.

 

Podle čeho plnící hračky vybírat?

Patříte-li k naprostým nováčkům a nikdy jste žádnou plnící hračku pro psy neměli, pak je důležité si zjistit informace. Z krásné plejády nabízených produktů totiž ne všechny musejí nutně splnit to, co od nich čekáte. V základu je dobré před jakoukoli koupí zvážit dva parametry.

Velikost plemene

Přinesli jste si domů malé štěňátko? Máte doma border kolii… nebo třeba dogu? Pro každého pejska budete potřebovat jinak velkou hračku. Většina produktů má na e-shopu napsáno pro koho jsou vhodné, takže by se vám nemělo stát, že vám domů dorazí hračka stejně velká jako váš nebohý jorkšírský teriér.

Občas se ale stává, že i menším psům vyhovují větší hračky. Z tohoto důvodu doporučujeme první zakoupit ty, které prodejce doporučuje pro danou velikost a dodatečně si dokoupit další podle toho, jak na ně bude reagovat váš chlupáč osobně.

plnici-hracky-pro-psy-2

Zdroj: e-shop 

Náročnost

Chytla vás za srdce roztomilá hračka v podobě lebky se srdíčky? Nenechte se unést nadšením, protože tento typ hračky patří k těm opravu odolným a ještě má poměrně malý otvor. Což znamená, že se rozhodně nehodí pro začínající vylizovače dobrot.

Co tím však chceme říct? Každá hračka má trochu jiný tvar, je vyrobena z různě odolných materiálů a je tím pádem jinak náročná na žvýkání. Čím je otvor u hračky menší, tím se k pamlskům bude pejsek dostávat složitěji a bude potřebovat více trpělivosti. Je tedy lepší, když jej do tlamy dostane zkušenější pejsek.

TIP: Pokud máte doma netrpělivého hafana, vybírejte hračky s větším otvorem,třeba plnící hračku v podobě nádoby na med. Váš chlupáč z ní bude na 100 % nadšený.

 

Plnící hračky

Doby obyčejných míčků, banánů či jiných hraček jsou dávno pryč. Dneska nejvíc frčí plnící hračky. Váš mazel si s nimi vyhraje mnohem víc než s obyčejným pískacím prasetem, a navíc v něm posílí celou řadu dovedností. Vyzkoušejte je a uvidíte sami. To štěstí v jejich očičkách je prostě k nezaplacení.

Naše doporučení

CUPCAKE

Nepravidelně se kutálí, poskakuje a občas z něj vypadne pamlsek. Hračka je navržena tak aby uspokojila základní lovecké potřeby psa. CUPCAKE je vhodný pro menší plemena a je vyroben ze snadno čistitelných a zdravotně nezávadných materiálů bez obsahu BPA.

Co nás na hračce baví:

  • nepravidelný tvar zajistí nepředvídatelné koulení a poskakování
  • může posloužit jako pomůcka pro hltavé psy, aby zpomalili a vyhnuli se tak problémům se zažíváním
  • menší verze většího bráchy CUPCAKE Large
  • snadné čištění
  • lze kompletně jednoduše rozebrat a umýt

plnici-hracky-pro-psy-3

Zdroj: e-shop 

Míček na pamlsky pro psy

Míček na pamlsky je ideální společník nejen na rozdováděné hraní, ale také žvýkání. Je navržen tak, aby vyhovoval psům střední velikosti, vydržel i opravdu divoké kousání a uspokojil potřeby i těch nejenergičtějších zákazníků.

Co nás na hračce baví:

  • atraktivní design, který zabaví klidně i na pár hodin
  • kvalitní a bezpečné zpracování s dlouhou životností
  • podporuje zdravé žvýkání
  • snadné čištění v myčce

 

Psí hlavolamy

Interaktivní hračky pro psy nám, majitelům chlupáčů, dělají obrovskou službu. Kromě toho, že dokážou naše čtyřnoháče fantasticky zabavit, některé dokonce pomáhají snižovat stres a úzkost. Díky svému designu dokážou vydatně stimulovat mozek a podpořit to, co umí psi nejlépe – tedy lízat a čichat.

Za nás patří psí hlavolam k „must have“ výbavě. Skvěle slouží ve chvílích, kdy počasí stojí za starou bačkoru, podporují samostatnost a v některých případech slouží i jako odměna za dobře odvedenou práci na tréninku.

Naše doporučení

Hlavolam pro malé psí komisaře

Skvělá interaktivní hračka pro psy vhodná pro všechna zvídavá štěňátka, která chtějí prozkoumávat svět. Kromě toho, že pejska zabaví, pomáhají mu ke zdravého mentálnímu rozvoji.

Co nás na hračce baví:

  • parádní pro zvídavá štěňata 
  • stačí nasypat část krmné dávky a nechat pejska, ať zjistí, jak se k dobrotě dostat
  • každý dáreček se otevírá jinak
  • snadno se čistí
  • může se mýt v myčce

plnici-hracky-pro-psy-4

Zdroj: e-shop 

Pawzler hlavolam – Terra

Máte-li doma zkušeného a nadšeného stopaře, určitě si zamiluje tyhle puzzle. Jedná se o psí hlavolam, který poctivě chlupáče zabaví a zároveň mu dopřeje řádnou porci mentální stimulace. Hlavolam byl navíc vyvinut certifikovaným trenérem psů a je speciálně navržen tak, aby vašim mazlíkům pomohl snížit pocity stresu a úzkosti.

Co nás na hračce baví:

  • vyrobena profesionálním trenérem psů
  • snižuje pocit stresu a úzkosti
  • dá se kombinovat s dalšími hlavolamy Pawzler jakkoli vás napadne
  • dokáže zabavit na poměrně dlouhou dobu
  • dá se použít hned na několik způsobů
  • snadno se čistí, protože jej můžete dát do myčky

 

Čím plnící hračku naplnit?

Teď si určitě říkáte, čím tu fantastickou hračku naplnit, aby mého chlupáče dostatečně zabavila? To je otázka, na kterou se ptá mnoho lidí.

Většina plnících hraček snese nejen suché krmení (jako třeba granule a pamlsky), ale také konzervy, jogurt, tvaroh nebo cokoli jiného, co má mazlík rád. Nám osobně se skvěle osvědčila kombinace obojího. Částečně plníme hračku suchými dobrotami a mezi to vložíme něco pěkně mazlavého. Pak to můžeme na pár hodin zamrazit, díky čemuž hračka vydrží klidně i hodinu a půl pod nátlakem ustavičného lízání.

Zvolit tu správnou hračku pro hafana může být stejně složité jako vybrat hračku pro vlastní dítě. Nejenže je třeba brát v úvahu velikost, sílu a trpělivost chlupáče, ale také jeho individuální preference a potřebu mentální stimulace.

 

Plnící hračky pro psy představují skvělou volbu pro ty, kteří chtějí svým mazlíčkům poskytnout zábavu a zároveň podněty pro rozvoj jejich inteligence či zvídavosti. No, a proto je u nás v Tameru tolik milujeme a nedáme na ně dopustit.

 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.